loading...

Inilah Ciri-ciri Wanita Calon Penghuni neraka

Inilah 10 Ciri- Ciri Wanita Calon Penghuni Neraka
Rasulullah S. A. W bersabda : Aku melihat ke dalam neraka, maka aku lihat kebanyakan penghuninya kaum wanita, yg demikian itu disebabkan oleh karena jarang taat kepada Allah dan RasulNya serta suami mereka dan dikarenakan banyak bersolek utk mempamerkan kecantikan. Lalu Rasulullah bersabda : " Aku menangis sewaktu aku diisrakkan ke atas langit, aku melihat para wanita umatku tengah disiksa di dalam neraka. Aku melihat 10 macam siksaan bagi kaum wanita, yaitu :

1.Orang perempuan yg digantung dengan rambutnya, adalah dikarenakan dia tidak mau menutup (melindungkan) rambutnya agar tidak dilihat oleh lelaki lain.

2.Orang perempuan yg digantung dengan lidahnya, adalah dikarenakan dia suka menyakiti hati suaminya dengan kata-katanya. Rasulullah s. a. w. bersabda :
" Seseorang wanita yg menyakiti hati suaminya dengan kata-katanya, maka Allah s. w. t akan
melebarkan lidahnya di hari kiamat nanti selebar 70 zira dan akan mengikat di belakang lehernya. "
Dari Usman r. a berkata Bahawa Rasulullah s. a. w bersabda : " Seseorang perempuan yg mengatakan
kepada suaminya dengan berkata : 'Aku belum pernah melihat kebaikanmu', maka sesungguhnya Allah s. w. t akan menghapuskan amal kebaikannya selama 70 tahun, walaupun dia berpuasa dan siang hari dan mengerjakan solat pada malam hari. "

3. Orang perempuan yg digantung dengan buah dadanya, adalah kerana dia menyusui anak orang lain dengan tidak mendapatkan izin suaminya.

4. Orang perempuan yg diikat kakinya, adalah kerana dia keluar rumah tanpa mendapatkan izin suaminya terlebih dahulu dan tidak mandi hadas, buat membersihkan diri seteleh habis haid atau nifas.

5. Orang perempuan yg makan badannya sendiri adalah kerana berhias utk dilihat oleh lelaki lain dan mereka yg senang membahas keaiban orang lain.

http://dayahguci.blogspot.com/2016/03/inilah-ciri-ciri-wanita-calon-penghuni.html


6. Orang perempuan yg memotong-motong buah dadanya sendiri dengan gunting-gunting dari neraka adalah dikarenakan dia memasyhurkan dirinya di kalangan orang ramai, dan bermaksud supaya orang melihat akan tertarik kepadanya sebab perhiasan yang dia pakai.

7. Orang perempuan yg diikat kedua kaki dan tangannya sehingga sampai kepada ubun-ubunnya, dan dibelit dengan beberapa ekor ular dan kalajengking adalah dikarenakan dia itu boleh solat, puasa tetapi dia tidak mau mengambil wudhu dan dia tidak mau mengerjakan solat serta tidak mau mandi junub.

8. Orang perempuan yg kepalanya seperti kepala babi dan badannya pula seperti keledai merupakan dikarenakan dia suka mengadu domba dan sangat suka berdusta.

9. Orang perempuan yg berbentuk seperti anjing, adalah dikarenakan dia itu ahli fitnah dan suka marah kepada suaminya.

10. Dan perempuan yg menyerupai anjing, api masuk ke dalam mulut serta keluar dari duburnya itu adalah perempuan yg senang mengungkit-ungkit pemberiannya, iri hati, dengki dan tidak taat kepada suaminya.

Inilah azab dan kesengsaraan yg dialami oleh wanita yg telah dilihat oleh Rasulullah s. a. w
ketika dibawa ke langit semasa moment Isra dan Miraj.
   

Inilah Ciri-ciri Wanita Calon Penghuni neraka Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Abu sigly Ahlussunnah waljamaah